31. mai 2010

Litt forskjellig

Da kan jeg slappe av litt...
Fire av fem eksamener er overstått. Siste eksamen er 11. juni. Jeg skulle egentlig rett hjem og begynne å vaske, men dro heller til byen og tittet litt i butikker. Først gikk jeg på kafé med venninnen min Kari som venter en baby om noen måneder. Jeg gleder meg til baby Aksel kommer til verden :) Jeg har også ei anna venninne som skal babypie når som helst. Gleder meg på deres vegne...

Da er 4. utgaven av Jeanne d`Are Living her, og jeg skal kose meg og lese bladet med beina på bordet når ungene har lagt seg.

I byen fant jeg enda mer bordpynt til bryllupet. I glassvasene kan jeg ha både blomster og te lys i. Så koselig! Den andre, hjertet, hadde jeg kjøpt tidligere hos www.lunehjem.no. Her er det mye fint til huset. Ta en titt da vel! :) Glassvasene koster 20 kroner og hjertet var på tilbud til 29 kroner per stykk, men jeg kjøpte de siste åtte hvite hjertene de hadde.



Det er mye igjen som gjenstår i programmet. Jeg må bestille time hos frisør, Vidar må kjøpe seg dress, sjekke blomster/dekoratør osv. Jeg tror det blir mye småting, men også krevende. Heldigvis har jeg snille venner og familier som gjerne hjelper til :) Bryllupet blir perfekt uansett på grunn av dem :)

No stikker jeg og søsteren på fjellet!
Ha en flott uke, folkens! :)

mary-ann







30. mai 2010

En flott søndag

Det hadde vært ekstra varmt i dag hadde ikke vinden vært så kald. Uansett fikk familien en flott dag! Idag har vi syklet en tur til Sunnmøre Museum og grillet. Det vi ikke visste var at det var friluftsdag på muesumet arrangert av PLATOU. Det var mye mennesker der og aktiviteter for hele familien. Alexsander fikk prøve å henge/skli på taubane og slenge på tau høyt i luften. Synd jeg ikke har en liten kamera lenger! Jeg prøvde å ta bilder med mobilen, men var ikke heldige der. Vi hadde en koselig dag med min kommende svigerfamilie(broren og moren til Vidar) på Sunnmøre Museum.
Hjemme forsatte vi å nyte dagen med enda mer grilling :) Denne gangen var det laksefilet som stod for tur. Deilig med fisk enn kjøtt hele tiden.

Sol hele sommer?? Lurer sterk på hvordan jeg blir seendes ut i brudekjolen min når kjolen er kritthvit og jeg blir nesten neger i sommer. Kjenner at pigmentene er i full blomst no :) Jaja, mer snakk om bryllup etter eksamen. For dem som ikke vet det blir bryllupsfesten holdt i lokale på Sunnmøre Museum. Borgund kirken, der vi skal gifte oss, er likeved. Håper været blir fantastisk med skyfri himmel og sol. Krysser fingrene!
sol + is = sommer

mary-ann


28. mai 2010

1000 kroner fattigere

...men mer møbler i hus! :)
I går var jeg og naboen på salg i et dødsbo bare rett bort om huset mitt. Huset stod til salgs på finn.no da jeg såg den flotte speilkommoden i et av salgsbildene. Uken etterpå stod det en annonse om salg på innboet i huset. Det kunne jeg ikke gå glipp av! Kontanter i lommen dro jeg og naboen bort. Jeg kan fortelle dere at det var verdt det! For tusen kroner fikk jeg kjøpt et kjøkkenbord, tre flotte stoler og en speilkommode jeg har lett lenge etter. Slike gamle kommoder selger folk på finn.no, men jeg syns alltid at prisen er alt for mye. Og jeg fikk den for fem hundre kroner! :) Mannen som solgte møblene var veldig hyggelig og ville bare få vekk alt for slikk og ingenting. No har jeg noe å pusle med i sommer. Jeg har tenkt å male kommoden og bordet hvit. Stolene blir slik den er nå.
Nå står alt i stuen så lenge til jeg begynner med de etter siste ekamen i juni.


 

William fikk seg også en kjempe stilig litt retro nattbord på kjøpet. Den skal bli blå til sommeren, hvis ikke William ombestemmer seg da! Da blir det før-etter oppussing hos Mary-Ann`s verden :)

mary-ann

26. mai 2010

Før og etter oppussing

For to år siden var jeg og ei venninne innom Fretex og kom over en gammel skjenk. Gud tenkte jeg, den måtte jeg bare ha! Drog visakortet for 750 kroner og var veldig fornøgd med kjøpet :) Min kjære snilde samboer hentet den etter jobben for meg. Etter pussing, grunning og maling ble den kjempe fin. No står den på spisetuen min med mye god plass til servise og andre diverse ting i.                                                                   
før
etter
Dere ser litt av skjenken øverst på headern...

Mary-Ann

24. mai 2010

House doctor

Dette fikk jeg kjøpt i Geiranger. Kurv og hjemmelaget is-te med rabarbra smak.


Is teen var nydelig. Jeg skulle ha kjøpt flere flasker til sommeren. Godt å ha til varme og late sommerdager...

HA EN FLOTT DAG!

Mary-Ann

Barnas favoritt

Pasta med skinke! Hele familien elsker pasta i alle varianter og form. Uken før var det tilbud på skinke i boks hos Joker (butikken er rett over veien for oss). Jeg kjøpte fem stykker og tenkte det var kjekt å ha liggende i skapet. Og i dag fikk jeg laget en kjempe god salat.

Ingredienser:
makaroni
paprika
en boks mais
boks med skinke
litt rødløk
rømme
majones
salt og pepper

Kok makaronien. Bland like mye rømme og majones i en bolle med salt og pepper. Skjær løk, paprika og skinke og bland resten av ingrediensene godt sammen i skålen. Sett den i kjøleskapet før servering. Dette er også anbefalt til grillen!
I dag har vi nystekt brød til pastaen. Siden butikken er stengt en dag ekstra, er det alltids godt med hjemmelaget brød. Jeg har ingen fast oppskrift på brød siden jeg tar det jeg finner i skapet. Jeg blander som regel tre forskjellige melsorter i brødoppskriften min, men mest siktet hvetemel. Den blir alltid god uansett :)

                               Mary-Ann

23. mai 2010

Geiranger

No er vi tilbake igjen fra Geiranger. Det var første gangen for meg, men ikke den siste. En koselig og vakker plass. Anbefales! Vi overnattet på Union Hotell for Vidar hadde spillejobb der. Vi har koset oss alle sammen. Det var også mye folk fra Ålesund der, ikke til å unngå :)
Bading på hotellet. Dette ble tatt i utebassenget

Ungene ligger i senga og ser på film på den bærbare dvden

På vei hjem tok vi bilder på en utkikkplass. Så typisk at batteriet var tom etter noen klikk. Jeg tok ut og inn batteriet på kameraet i håp om å få ta litt flere bilder, og jammen ta virket det.


Mary-Ann











21. mai 2010

Sommer

Meg luker beddet mens fadderungen min spør etter is :-)

Da er sommern her. Den var visst ikke så langt unna likevel. Jeg hadde min tredje eksamen i dag og har to igjen. Denne helgen blir det lesefri dager for meg :) Familien reiser en tur til Geiranger i morgen på Union hotell. GLEDE! Vi reiser tidlig slik vi får noe ut av lørdagen. Vidar har spillejobb på hotellet på kvelden. Han jobber som dj noen helger i månaden. Kjekke penger å ha.

Som sagt tidligere i uken ville jeg kjøpe meg en blomsterbukett til helgen. Det ble noen nydelige roser fra Coop Obs for 59 kroner. I tillegg var det sommer ute og atter en gang fikk vi grillet. Vi blir sikkert lei grillmat før vi vet ordet av det, men sånn er det no bare. Nyter fineværet!

Jeg fikk også luket litt i rosebeddet. Jammen en effektiv dag også.
Så skulle vi en tur over fjellet, men droppet det i dag. Jeg og søsteren tar det igjen på søndag.

No blir det kos på sofaen og norske talenter. Ønsker dere en riktig flott pinsehelg!

Mary-Ann



19. mai 2010

Sommern rundt hjørnet

For en fantastisk onsdag!
Endelig begynner hagen å blomstre og strekker seg mot sola...

Det er vanskelig å lese til eksamen når det er så fint vær ute, men ønsker heller ikke at det skal regne. William fikk besøk av kompisen sin Martin i dag. Vi fikk også besøk av Vetle, søskenbarnet til ungene. Vi har grillet og vært ute i hele dag. Jeg gleder meg til jeg er ferdig på skolen slik at jeg kan styre ute og gjøre andre forskjellige ting. Alt annet en skole!




Jeg og søsteren har gått over Akslafjellet i dag. En deilig tur! Etter turen kjøpte jeg sjokoladeis med brownies. Velfortjent :-) Ser frem til mye fjellturer fremover og utekos. Det blir også mye planlegging av mitt bryllup fremover, men ikke før eksamener er unnagjort.



Mary-Ann

18. mai 2010

Hurra for 17. mai

Vi hadde en vellykket dag på nasjonal dagen. Fikk ikke bruk for paraply eller regnjakker! Vi var vel ganske heldige med været selv om det var litt kjølig og kunne ane regnet når som helst. Her kommer noen bilder fra dagen...







Det er samling av russekort hvert år på ungene. Ungene var nesten desperat for å tak i korta og samlet mest mulig i løpet av dagen. William da som ikke helt skjønner det, men samler like ivrig som storebror.

Det ble ikke mye bildet i år siden jeg klarte å miste kameraet to meter på asfalten. Kaputt! etter bare 14 dager...ikke blid samboer og også en skuffet "meg". Jeg mistet jo canon-kameraet mitt tidligere og fikk en ny en. No har ikke jeg en liten lenger, så her må jeg skaffe meg enda en ny liten kamera. Pengeforbruk, men jeg må ha, bare må ha!

Ønsker alle en flott uke! tiddelidu...

mary-ann

16. mai 2010

17. mai vær


Det er meldt sol og regn i morgen på nasjonaldagen her i Ålesund. Med to barn som går i barnehagen og skole er det ikke til å unngå å gå i toget hvert år. Jeg håper det er sol så lenge at vi får noe ut av dagen og slipper å fryse i toget. Vi var heldige med været ifjor, men i år kan det bli verre. Krysser fingrene!

Her er et bilde av mine gutter jeg er så stolt
av. Minstemann William som blir 5 år i august og Alexander som blir 9 i desember.

mary-ann

15. mai 2010

Scampi kveld




Enkelt og en veldig god rett! Passer godt til et glass vin på en flott vårkveld...
Her er oppskriften:
scampi
hvitløk
olivenolje
sweetchilli
Alt blandes og stekes. Jeg bruker hvitløksbaguetter til. Bon apetit!
mary-ann


En flott dag i Ålesund













En rask titt innom for å si " ha en riktig finfin dag!" og en flott helg...
mary-ann

14. mai 2010

Heisann

Jeg er ei ung dame som elsker hverdagslivet. Jeg var tidligere blogger på blogg.no, men fant ut at det er enklere her på blogspot.com.

Fremover vil jeg dele hverdagen med dere. Jeg vil også dele mine ideer, matoppskrifter og diverse andre hobbyer...

mary-ann

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails