2. oktober 2010

Making Caldereta!

I dag skal vi på 70 årslag! Min svigermor fyller år og jeg har fått i oppdrag å lage en filippinsk rett til selskapet. I dag har jeg husket å ta bilder av retten og deler gjerne oppskriften med dere. Mamma er ikke helt begeistret at jeg deler oppskrifter her, men sånn er nå det! :)

Husk at her er det ca. ca. mål.
Ingredienser:
oksekjøtt (jeg brukte sosekjøtt)
en pose caldereta (kjøpes på Asia butikker)
poteter
gulrøtter
paprika
løk
vann
olje til steking

Da begynner vi...

Del ingrediensene opp  i passe store terninger/biter slik.

Ca 1 kg kjøtt til en pakke pulver. Det står faktisk informasjon bak pakken :)

Stek kjøttet i olje i sterk varme. Det blir mye vann av kjøttet så legg gjerne på lokket på pannen og la det koke samtidig med den (jeg lot det stå å koke i nesten en time til det nesten ikke var væske igjen). Rør av og til!

Når det ikke er mer væske igjen has løken i og steker gryten videre. Pass på varmen så det ikke brenner under.

Poteter og gulrøtter has i etterpå. Rør godt!

Etter potetene has hele calderetapakken og vann litt etter litt. Det er her som er vanskelig. Du må kjenne etter og se at konsistensen er bra. Smaken er litt sterkt! Ha salt oppi etter smak. Er konsistensen tjukk og veldig sterk har du mer vann i. Sausen skal være ikke lang unna brunsauskonsistensen, kanskje litt tynnere. La gryten koke i svak varme en halvtimes tid til.

Til slutt har du i paprika og rør forsiktig så ikke potetene knuses.
La det stå å koke i fem minutt før du slår av varmen.

Ferdig! Severes med ris.

Gryten blir servert i kveld hos svigers. Ønsker de som prøver oppskriften lykke til! Regner med at venninnen min, Lill H.,er klar?! Bare spør hvis det er noe dere lurer på.

Nyt dagen!
klem Mary-Ann


2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails