14. september 2010

Blå resept!

 Ja Takk!

Jeg kan ikke huske sist jeg sjekket prisen på p-piller, men sjokk! Over tre hundre kroner for tre brett. Jeg fikk latteren i halsen. Det syns jeg var grådig mye etter min meining. Det er klart jeg vil betale for å ikke bli gravid, men jeg skal trossalt ta prevensjon til overgangsalder. DET ER LENGE DET!!

Hvorfor finnes det ikke blå resept på prevensjon??
Jeg vet det finnes en evighets ting, sterilitet! Men er det et bedre alternativ? Nei! Ikke for min del, men en tanke når jeg er førti år. Prevensjon koster rundt fire tusen femhundre kroner i året. Jeg har råd til det, men en ekstra utgift for unge jenter. Noen begynner allerede med prevensjon i en alder av fjorten år. ( ikke mange av de, heldigvis) Det er snakk om mye penger altså. Kanskje jeg skal opprette en side på facebook om "Blå resept på prevensjon". He-he! :) Syns jeg hører mannen min grine av latter... "dokke kvinnfolk altså, har lite å gjør!" :)


Dette er ikke en " Big Deal!" for meg for jeg har penger. Jeg begynner tydeligvis å komme i årene...
Fortsatt ti år til med prevensjon og alt det som følger med. :)

Ha en fortreffelig dag!
Klem Mary-Ann

4 kommentarer:

 1. Spiral? Kobberspiral er mykje billigare ;) ca 200kr for fem år :D Men ja, for unge jenter er det alt for dyrt! Start facebooksida du :D

  Klem

  SvarSlett
 2. Jeg betaler 228 kr for tre brett Yasmin 21. Det blir 76 kr i måneden, altså 912 kr i året. Syns det er en liten pris å betale for å slippe å bli gravid. Ordningen med blå resept er til for lette medisinutgiftene til mennesker med alvorlig og langvarig sykdom. Pengene kommer fra staten - altså fellesskapets skattepenger. Prevensjon er jo tross alt ikke "medisin" på den måten, men et personlig valg, som man kanskje ikke kan forvente at staten skal betale..?

  SvarSlett
 3. Sier som Hannemor her. Kobberspiral er absolutt å anbefale :) Ingen hormoner, ikke noe tull og varer i 5 år. Helt suverent ;) Er enig med du. Det er alt for dyrt. Om en ikke hadde fått på blå resept så kunne de i hvertfall ha senket prisen. Tatt bort noen avgifter og skatter så hadde det nok blitt mye rimeligere. Og da hadde ikke staten betalt for dem, bare gitt dem ut på tilbud :P Ha en kjempeflott dag Mary-Ann !! Klem

  SvarSlett
 4. He-he! :D

  Jeg er helt enig med alle tre :D Kanskje spiraler er tingen, men fortsatt litt skeptisk. Har hørt litt forskjellig om den. Ja, vi har mange valgmulighet, men desverre passer ikke alt for alle. Uansett har staten skrudd opp prisene på noe jenter er avhengig av (alt er ikke et valg,men nødvendighet, behov) Jeg vil ikke ha dusin med unger :D Men snart kommer vel det noe for mannfolka! :)

  Ha en koselig dag, alle!

  Klem Mary-Ann

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails